marți, 23 noiembrie 2010

2012, un an cu schimbări politice majore în Rusia, susţine astrologul rus Pavel Globa

“Astrologia este o vrajitorie practicată din cele mai vechi timpuri şi până astăzi. Prin astrologie se întelege ghicirea celor viitoare, prin mişcările stelelor, planetelor, vânturilor, norilor şi ale celorlalte fenomene ale Universului. Astrologii pretind că fiecare om are o stea proprie.” - spunea Părintele Cleopa într-un cuvânt despre vrajitorie.

Se pare totuşi că astrologia îsi menţine locul câştigat în lumea occidentală. Astfel, deşi practicată de această dată în Rusia, ea pare să aibă un ecou răsunator în partea occidentală a Europei, acolo unde publicaţia catolică “La Croix” avea să găzduiască în paginile sale astăzi, 12 februarie 2010, tiltul:

2012, un an cu schimbări politice majore în Rusia, sustine un… astrolog

Astrologul rus Pavel Globa, care pare să fi fost singurul care a anticipat în 1999 demisia preşedintelui Boris Ieltsin, a declarat vineri 12 februarie 2010, că Rusia va cunoaşte o transformare politică lărgită în 2012, anul alegerilor prezidenţiale.

Aceste modificări, care se vor vedea în perioada 2012-2016, legate de “ciclul astrologic” de câte 30 de ani, are o mare importanţă pentru viaţa politică rusă, susţine “cunoscătorul în astre”.

Globa nu s-a pronunţat însă asupra destinului personal al Preşedintelui rus Dmitri Medvedev şi al primului-ministru Vladimir Putin.

Ne întrebăm însa, pe bună dreptate, ce părere ar fi avut cele două personalităţi active în viata Bisericii Ortodoxe, despre astfel de predicţii, dealtfel… la modă în rândul preşedinţiilor lumii (vezi discuţiile asupra “flăcării violet” din Romania, care au atras o serie de comentarii în presa occidentală).

"Mă aştept la calm, stabilitate şi continuitatea puterii, până în 2012. Dar, atunci, Saturn va fi în Scorpion, care se traduce printr-o schimbare reală", continuă Globa.

Astrologul citează mai apoi, în susţinerea tezei sale, perioada de instabilitate din conducerea URSS, între moartea, din 1982 a lui Leonid Brejnev şi apariţia lui Mihail Gorbaciov care a condus la destrămarea Uniunii Sovietice, sau la moartea lui Stalin (1953 ) şi cea a lui Lenin (1924), după cum aflăm şi din informările AFP.

"Sper că 2012-2016 nu va fi ca altădată şi că lucrurile se vor aranja cu pierderi minime. Dar 2012 va fi foarte interesant", a mai spus el.

După ce Vladimir Putin a cedat, în 2008, Kremlinul, succesorului său, Medvedev, analiştii au dezbătur regulat relaţiile dintre cei doi bărbaţi şi se întrebau deja dacă o confruntare este posibilă la prezidenţialele din 2012.

Analiştii politicieni occidentali apreciază însă că un astfel de scenariu ar putea revigora viaţa politică din Rusia, în general plictisitoare, în care opoziţia a fost redusă la un rol marginal în comparaţie cu puterea.

Nu se ştie însă şi daca interesele occidentale, din prezent, se potrivesc cu cele ale Rusiei, ştiind că de regulă există clare divergenţe pe probleme politice… totuşi, astrologia rămâne doar o variantă a ghicitului, cum spunea Părintele Cleopa, o simplă vrăjitorie.
lacasuriortodoxe.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu