luni, 9 ianuarie 2012

Cercetatorii propun teorii interesante despre 2012

Este 2012 anul care va aduce sfarsitul vietii pe Terra si disparitia intregii omeniri sau momentul ce marcheaza intrarea intr-o noua etapa, spirituala, pentru care omenirea trebuie sa fie pregatita? Intrebari firesti avand in vedere toate teoriile, predictiile, previziunile si stereotipiile cu care am fost "bombardati" in ultimii ani.

Dar pentru a ne crea o idee despre viitor trebuie sa ne intoarcem in trecut, pentru a vedea ce spun stramosii nostri despre anul 2012.

In toate mitologiile lumii exista apocalipse mai mari sau mai mici, trecute sau viitoare. Problema celor care le interpreteaza este data lor, pentru ca timpul este "criptat" in tot felul de ghicitori sau este precizat in termeni necunoscuti.

Previziunile mayase
Foarte importante sunt cunostintele astronomice ale mayasilor,extraordinar de avansate, o combinatie de observatii cu ochiul liber si matematici bine-documentate, care le permiteau sa calculeze - cu o precizie egalata abia in epoca moderna - ca la incheierea unui ciclu de aproximativ 26.000 de ani, Pamantul va fi in centrul unei sincronizari galactice. Evenimentul va avea loc pe 21 decembrie 2012, atunci cand Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Soarele si Luna Noua se vor alinia intr-o conjunctie unica.

Niciunde insa nu apare interpretarea conform careia viata pe Pamant se va sfarsi in 2012, pe care si invatatii maya contemporani o resping, considerand-o gresita.

"Iminenta unei catastrofe globale este cea mai frecventa interpretare a profetiilor maya referitoare la 2012, probabil pentru ca este cea mai dramatica si spectaculoasa. Ceea ce se straduiesc invatatii maya sa ne faca sa intelegem este ca, desi ne apropiem vertiginos de sfarsitul unei ere, suntem aproape de inceputul alteia. Aceasta va fi o perioada de tranzitie, de rit cosmic de trecere care, desi ne va confrunta cu probleme de adaptare radicala, ne ofera tot potentialul aflat in conceptele de nastere, renastere si viata noua", sustine Gerald Benedict, scriitorul care s-a aplecat ani de zile asupra dovezilor istorice pentru a putea scrie cartea "Profetiile maya pentru anul 2012".

Catrenele lui Nostradamus
Profetiile lui Nostradamus pentru 2012, au dobandit o multime de popularitate, in primul rand pentru ca se apropie sfarsitul lumii, iar in al doilea rand, pentru ca multe din predictiile lui s-au adeverit: al doilea razboi mondial, moartea lui Hitler, atacul terorist de la World Trade Center din 11 septembrie 2001, caderea Zidului Berlinului si chiar asasinarea presedintelui Kennedy.

Timp de 3 ani, Nostradamus (1503-1566) a scris peste 900 de catrene despre prezicerea viitorului pana in anul 3797, redactandu-si oracolele intr-o maniera extrem de alambicata (prescurtari, calamburiri, metafore, cuvinte celtice, romane, spaniole, latine, grecesti si ebraice). Astazi exista un numar mare de oameni de stiinta care inca cerceteaza scrierile sale si incearca sa la gaseasca sensul real, emitand teorii pe baza lor.

Adeptii lui Nostradamus se indreapta catre anul 2012 cand, spun ei, "reinnoindu-se ciclul secolelor, va ploua cu sange, foamete si razboi, iar pe cer se va vedea un foc mare". Alte previziuni arata dezastre naturale, cataclisme, crime la nivel inalt al societatilor, venirea lui Antihrist si un razboi care va dura 27 de ani.

Nostradamus a mai prezis ca o conflagratie va incepe la sfarsitului anului 2011 si inceputul lui 2012, pornind de la o fecioara a carei moarte va fi dorita de un conducator insetat de sange, razboi ce va cuprinde toate armele nucleare, chimice si bacteorologice. In opinia interpretilor catrenelor, cel de al treilea-lea Razboi Mondial va incepe dupa moartea ultimului Papa (cel ce va urma dupa moartea Papei Benedict al XVI), care va fi asasinat de Anticrist.

I-Ching, Cartea Schimbarilor la chinezi
Cea mai veche scriere chinezeasca, "I Ching" sau "Cartea Schimbarilor", folosita in mod normal pentru previziuni si sfaturi de natura personala. Citirea se facea pe baza unor hexagrame, formate din linii continue sau intrerupte, existand 64 de combinatii posibile. Insa de la un oracol personal, I Ching a devenit in ultimele decade un soi de carte a apocalipsei, datorita unui american.

La inceputul anilor 70, controversatul cercetator Terence McKenna a analizat numerologic structura cartii si a conceput o harta a timpului, care cuprinde cei 4.000 de ani de istorie inregistrata si care se incheie pe 21 decembrie 2012.

Fiecare punct maxim si minim al graficului parea sa coincida unei etape importante din istoria mondiala. El a numit aceasta teorie, Teoria "Time Wave".Cea mai semnificativa demonstratie a sa afirma ca daca punem la finalul graficului data de 21.12.2012, atunci toate punctele maxime si minime de pe grafic corespund unor evenimente importante din istorie.

Totusi, nu putem afirma ca I Ching-ul insusi a prezis sfarsitul lumii in 2012, ci ca doar a fost o sursa de inspiratie pentru McKenna si teoria lui. Intelesul original al ultimelor doua hexagrame - "After Completion" si "Before Completion" nu presupune sfarsitul lumii, ci din contra, implica lipsa unui final, pentru ca schimbarea inca nu este completa. Este asemenea multelor schimbari ciclice din natura - cand un set de patru anotimpuri al unui an se termina, incepe setul de patru anotimpuri al anului urmator. Prin urmare nu este corect sa afirmam ca I Ching prevede Apocalipsa pentru 2012.

Romania, ocolita de catastrofe
Toate profetiile vehiculate in ultimul timp arata ca lumea, asa cum o cunoastem in ziua de astazi, se va sfarsi in 2012, insa romanii pot sta linistiti, cel putin cei din tara: Romania va supravietui si se va transforma intr-un focar spiritual mondial, potrivit unei profetii indiene, facute de Sundar Singh (1889- 1929), un sfant hindus, convertit la crestinism.

"In acele timpuri de mari schimbari, un sfert din omenire va disparea fulgerator, iar dupa aceasta, la a doua incercare, din cei ramasi in viata si ingroziti se vor suprima inca aproape un sfert, restul se vor orienta trup si suflet catre Dumnezeu - de la cel aflat la sanul mamei si pana la cel mai indarjit tiran ce paseste pe scoarta pamantului. Romania va trece prin mai multe faze de transformari fundamentale, devenind, in cele din urma, gratie spiritualizarii ei exemplare, un veritabil focar spiritual, ce va putea fi comparat cu miticul Nou Cannan , iar Bucurestiul se va transforma intr- un centru esential al acestui foc. Capitala, polul spiritual al planetei, va fi aproape in intregime reconstruita, ramanand in cele din urma o aranjare de constructii, in forma inelara, avand 7 kilometri in diametru si va fi considerata de toate popoarele drept un veritabil Nou Ierusalim pamantesc".

Profetiile lui, realizate in jurul anului 1920, au uimit lumea la vremea respectiva pentru ca faceau referiri precise la o tara putin cunoscuta: Romania.

Nu este insa singurul care vede in Romania, locul de unde va veni salvarea. Si celebra prezicatoare bulgara Vanga a facut o previziune uimitoare despre tara noastra.

"In bucuria acestei lumi, in Romania va veni cel promis lumii. Se va bucura intregul Pamant de nasterea lui. Dumnezeu il va ocroti intr-un loc, departe de locul unde se odihnesc strabunii lui, pana cand va veni ceasul sau. Cu puterea de Sus va fi daruit. Pamantul, Apa, Focul ii vor veni in ajutor.

O data cu venirea lui in aceasta lume, tot ceea ce este construit pe minciuna se va narui. Toate acestea se vor petrece in anul 2005. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primii care il vor recunoaste vor fi cei din poporul sau, poporul din care el a iesit. Drept rasplata, el va aduce acest popor pe cea mai inalta culme a desavarsirii, din intreaga lume. Acest popor va deveni o adevarata pilda pentru toate popoarele pamantului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal din fier, pe care singur il va manui."

Cercetatorii propun teorii interesante despre 2012
Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi, sustine Eugen Delcea in volumul al doilea al cartii "Istoria Secreta a Omenirii", aparuta in 2006.

Academia Nationala de Stiinte din Siberia anunta ca aceste multiple schimbari din sistemul solar se datoreaza intrarii acestuia in Centura Fotonica, o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Aceasta energie este preluata de Soare si apoi raspandita in intreg sistemul solar.

Se crede ca Soarele nostru a intrat deja in Centura, inca din 1998, si se estimeaza ca Terra va intra in 2012. Intalnirea cu Centura Fotonica pare sa duca la transformarea omului, care va trece printr-o interesanta experienta spirituala.

Se presupune ca oamenii cu un comportament egoist si, deci, cu vibratii scazute in aura energetica nu vor supravietui radiatiei de inalta frecventa existenta in Centura Fotonica. Cu alte cuvinte, va avea loc o mare selectie naturala pe baza spirituala amintita.

O concluzie de bun simt ar fi aceea ca, in ciuda metodelor si mijloacelor stiintifice de care dispunem, nu putem prevedea viitorul intocmai. Tot timpul oamenii s-au gandit ca sfarsitul lor este aproape, l-au anticipat si l-au asteptat. Pana in prezent, insa, s-au inselat de fiecare data

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu