luni, 19 noiembrie 2012

NASA: Lumea nu se va sfârși pe 21 decembrie 2012

Cercetătorii NASA au decis să calmeze spiritele în legătură cu speculațiile privind sfârșitul lumii.

„Pe 21 decembrie 2012 lumea nu se va sfârşi”, așa începe o vastă explicație publicată pe site-ul agenției.

Potrivit NASA, zvonurile legate de sfârșitul lumii au apărut încă din 2003, când unii afirmau că Niburu, o presupusă planetă descoperită în trecut de sumerieni, s-ar fi îndreptat către Pământ.

„În situația în care în 2003 nu s-a întâmplat nimic, „sfârşitul lumii” a fost „reprogramat” pentru decembrie 2012, când şi calendarul mayaş se încheie şi are loc solstiţiul de iarnă.
 Aşa cum şi calendarul pe care îl ai pe peretele din bucătărie nu încetează să existe pe 31 decembrie, nici calendarul mayaş nu încetează să existe pe 21 decembrie. Aceasta este data la care se încheie un anumit ciclu, dar apoi, aşa cum calendarul tău reîncepe la 1 ianuarie, o nouă perioadă începe şi pentru calendarul mayaş”, afirmă cercetătorii NASA.

Cercetătorii infirmă şi ipoteza potrivit căreia planetele ar urma să se alinieze astfel încât Terra să aibă de suferit. Potrivit acestora, în umătorul deceniu nu este preconizat niciun astfel de eveniment şi chiar dacă s-ar întâmpla o aliniere a planetelor, acest lucru nu ar avea niciun efect asupra Pământului.

Şi teoria potrivit căreia cei doi poli se vor inversa este dezminţită de cercetătorii NASA, care spun că, deşi există mişcări extrem de lente ale continentelor, o schimare atât de radicală este totuşi imposibilă, notează Gândul.

În legătură cu posibilitatea ca un meteor să lovească Terra în acest an, cercetătorii spun că evenimentele de acest fel sunt extrem de rare: „Ultimul mare impact a avut loc cu 65 de milioane de ani în urmă şi a dus la dispariţia dinozaurilor. Astăzi astronomii NASA lucrează la un studiu menit să descopere orice asteroid mare aflat în vecinătatea Pământului, înainte ca el să lovească. Deja am stabilit că nu există nicio ameninţare a vreunui asteroid la fel de mare ca cel care a ucis dinozaurii”, scrie NASA.

Mai mult, cercetătorii vin cu explicații și pentru cei care vorbesc despre o explozie solară.

„Activitatea solară urmează un ciclu regulat, care atinge un punct culminant aproximativ o dată la 11 ani. Pe lângă asta, erupţiile solare pot provoca unele întreruperi ale comunicaţiilor prin satelit, deşi inginerii învaţă să construiască reţele care să nu fie afectate de furtunile solare. Dar nu este niciun risc special asociat anului 2012”, conchide declarația NASA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu